Hirdetéseink 2018. február 25.

  • Ma a katolikus iskolák számára lesz országos gyűjtés.
  • Ma , a 9, 30 –as szentmise után, a plébánia könyvelését végző Kovács Barna, a közösségi házban beszámolót tart, a plébánia elmúlt évi költségvetéséről és számadásáról.
  • Jövő héten hétfőtől péntekig 8 és 15 óra között nem lesz szentségimádás, a templomban folyó belső munkálatok miatt. Az ezen kívüli időszakban a szentségimádás folytatódik.
  • 2017 őszén újra indult a katekéta és lelkipásztori munkatársképzés Vácott, az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán. Szeretettel várnak minden érdeklődőt, akinek lenne kedve elköteleződni a gyermekek, fiatalok hitoktatása terén vagy akár felnőttek hitének erősítésében. Hasonlóképpen az egyre sokrétűbb plébániai szolgálat is megkívánja a feladatok megosztását. A képzés hároméves, félévenként 13-14 szombaton folynak a tanítási órák, Részletek elérhetők a Főiskola honlapján.
  • Csütörtökön 17,30- kor szent órát tartunk
  • Elsőpéntek lesz a héten. 17.30-tól rózsafüzér. A szentmisét a folyamatos szentségimádásban résztvevőkért és szándékaikra ajánljuk fel.
  • Ferenc pápa írta : « Húsvét tüze. Az Egyház tagjait hívom, hogy lendülettel vágjanak bele a Nagyböjt útjába. Kiváló alkalom lesz idén is erre a „24 óra az Úrért” kezdeményezés, amely arra hív bennünket, hogy a kiengesztelődés szentségét a szentségimádás keretében ünnepeljük meg. Minden egyházmegyében legalább egy templom nyitva fog maradni 24 órára folyamatosan, hogy alkalmat nyújtson a szentségimádásra és a szentségi gyónásra. » Ezért március 9-én, péntek reggel 6 órától szombat este 10 óráig a templomban folyamatos lesz a szentségimádás.. Pénteken: aszentmise után keresztutat tartunk. Fontos, hogy éjszakára se hagyjuk őrizetlenül a templomot. Erre a szolgálatra várjuk pl. az apukákat. Hátul rakunk ki lapot, amin aszentségimádás 1-1 órájára lehet jelentkezni egészen másnap esti mise kezdetéig. Szombaton17- 18 óráig Szilvi néni várja a gyerekeket az Oltáriszentség elé. Szombaton az esti misét követően várunk mindenkit zenés dicsőítésre, mely alatt lehetőség lesz István és Zoli atyánál a húsvéti szentgyónás elvégzésére. Készülvén a gyónásra ajánljuk mindenkinek, hogy írjon egy “Jézus köszönöm…, Jézus bocsáss meg….” lapot, melyet a feloldozás után az atyák összegyűrnek és amikor mindenki elvégezte a gyónását közösen elégetnénk. Mindazok akik kéréseiket, illetve bűneiket letették Jézus elé egy kis mécsessel az oltárhoz mennek és ott mondanák el imájukat.
  • Szeretnénk értelmi fogyatékos, mozgás sérült emberek számára elindítani a Hit és Fény közösséget. István atya ehhez, a havi alkalmas találkozókhoz vár segítőket.
  • Elsőáldozók és szüleik a 9, 30 –as után, kérjük maradjanak itt a templomban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.