Hirdetéseink 2018. szeptember 9.

  • Szeptember 14 –én pénteken, Szent Kereszt Felmagasztalásának ünnepe, 15 –én szombaton lesz a Márianosztrai zarándoklat és a Nyitott templomok éjszakája rendezvény. Másnap, 16-én vasárnap a 9, 30 –as szentmisén tartjuk templomunk búcsúját és a gyerekek Szentlélek hívó szentmiséjét a tanév kezdetén. A megáldani való tanszereket hozzák magukkal. A szentmise után lesz a szokásos autó, motor, bicikli, babakocsi megáldás, majd mindenkit szeretettel várunk ebédre, a plébániára. Ennek célja, h. ne rohanjunk haza mise után, töltsünk el együtt pár órát a plébánia kertben. Előzetes jelentkezés szükséges a sekrestyében. .
  • Azok, a 7 – 8 osztályosok, akik szívesen jönnének a kisifi hittanra, István atyát keressék meg. Ez lesz a bérmálkozás előszobája.
  • A leendő bérmálkozók, és kisifisek a 9, 30 –as szentmise után maradjanak a templomban.
  • Kezdő és haladó imaiskola indul István atya vezetésével, kétheti rendszerességgel. Az érdeklődők vegyék fel vele a kapcsolatot.
  • Két hét múlva vasárnap, szeptember 23 –án, szeretnénk újra kérni a testvérek segítségét a szószék és főoltár felújításához. Kérjük, hogy a hátul kitett kisfüzetet csak azok vigyék el, akik adományozni szeretnének a szószék és főoltár felújítására.
  • Jövő héttől újra indul az egyházközségi baba-mama klub. Szeretettel várunk minden érdeklődőt a plébánia udvarán, kedden 10 órától! Bárki, aki érez arra belső indíttatást, hogy megossza velünk Isten kapcsolatát, az élet nehézségeit, örömeit, egyéb megtapasztalásait melyben jelen van a jó Isten, bátorítjuk jelentkezzen, hogy bővülhessen tanúságtevőink köre. (Jelentkezés: Tóth-Heininger Adrinál)
  • A gyerekek miseigazolványai átvehetők a sekrestyében, a matricákat a ministránsok az oldalbejáratnál osztják a gyerekeknek. .
  • Kérjük, hogy a szentmisék alatt a ne vigyük be a Közösségi Ház udvarára a kerékpárokat, hanem a téren lévő tárolóba helyezzük el! Ha valaki a szentmisék idején, vagy szentségimádáskor a mellékhelységet szeretné használni, a plébánián van rá lehetőség.
  • Szeptembertől kezdve újra lesz misekuckó a vasárnap 1/2 10-es szentmisék prédikációja alatt. Ez egy fontos lehetőség az óvodás, elsős, másodikos gyermekeink számára, hogy jobban megértsék, megéljék az aznapi evangéliumot – mesén, bábozáson, játékon, kézműveskedésen keresztül. Ehhez a nemes feladathoz várjuk még lelkes anyukák esetleg apukák segítségét, aki bevállal egy-egy alkalmat, Jelentkezni Trieb Mariannál lehet. Az első alkalom a Veni Sancte, évnyitó szentmisén lesz SZEPTEMBER 16-án.
  • Mindenkinek ajánljuk figyelmébe az Időkép.hu meteorológiai weboldalt, ahol a nagymarosi templom toronyból felvett web kamera kép látható.