Jelentkezés keresztelőre

Kedves Szülők!

 

Szeretettel köszöntelek benneteket, amikor elhoztátok megkereszteltetni gyermeketeket templomunkba.

Szeretnénk segíteni a keresztelési készületben, beszélni arról, hogy mi a menete és mi történik a gyermekekkel a keresztelés szertartásában, ezért néhány alkalommal kérünk benneteket vegyetek részt az erre szervezett keresztelői felkészítőn.

Azoknak a szülőknek, akinek nincs szentségi, templomi házassága, szeretném felkínálni a lehetőséget, hogy egyházilag is rendezzék házasságukat.

A keresztszülők saját lakóhely szerinti plébánosuktól kérjenek igazolást, hogy vállalhatják ezt a tisztséget. Keresztszülő az lehet, aki 16 éves elmúlt, amennyiben házas, van egyházi házassága, és megbérmált kell hogy legyen. Az ő feladata, hogy imádságban hordozza keresztgyermekét és életével példát adjon neki a keresztény életre.

A kereszteléskor védőszentet választunk a gyermekek számára. A védőszent feladata, hogy aki szent életet élt, és már ott van a jó Isten mellett, járjon közbe védencéért és segítse őt. Lehet kérni az ő közbenjárását is imáinkban. Egy szimpatikus szentet érdemes tehát választani, s amikor gyermeketek nagyobb lesz, meséljétek el neki, hogy ki a védőszentje és miért választottátok őt neki. A védőszentekről a plébánia.net web oldalon találunk információt.

Az édesanyákat a keresztelő előtt egy alkalommal várjuk a plébánia kismama klubjába, mely az előkészület része.

Hogy ne futószalag keresztelő legyen, ajánlom, hogy írjatok saját szavaitokkal imát gyermeketekért, családotokért, melyet akár ti, akár a rokonságból valaki felolvashat a keresztelőn. Bátorítalak benneteket, hogy ezt az imát, a keresztelőig, akár utána is, mindennap együtt mondjátok el.

Szeretnélek benneteket emlékeztetni az éves egyházi hozzájárulásra, s ennek rendezési lehetőségét is felajánlani.

A keresztelő után, egy egyeztetett időpontban személyesen vinném el hozzátok a keresztelői emléklapot.

A későbbiekben is időnként tájékoztatlak benneteket a plébánia közösség titeket is érintő programjairól. Figyelmetekbe ajánlom a plébánia honlapját, a www.nagymarosiplebania.hu web oldalt.

A keresztelőre érdemes hozni cumit, teát, törölközőt, ha sírdogálna a gyermek, akkor ezek szoktak segíteni. Ha a kicsi nyugtalan, ajánlom, hogy olyankor az anyuka vegye át a keresztszülőktől.

Kedves Szülők! Üres a helyetek templomunkban, ha nem vagytok itt köztünk, szeretettel várunk benneteket a vasárnapi szentmisékre és közösségeinkbe is.

A szülőknek és keresztszülőknek is ajánlom, hogy ha voltak első áldozók, a keresztelő előtt a szentgyónásukat végezzék el.

Örülök, hogy itt vagytok, bármilyen kérdésetek van, vagy ha bármiben tudok segíteni, nyugodtan keressetek meg. Minden nap imádkozom értetek:

 

István atya