Képviselő-testületi jegyzőkönyv 2015. november 30.

Fenyőfa állítás

–         December 19-n, délelőtt lesz. Zoltai Zsolti megszervezi.

–         Amennyiben ~ 25.000 Ft-os keretbe belefér, cseréljük le a hideg fényű izzósorokat meleg fényűre. – Zoltai Zs.

–         Az Ivor Anikó szervezésében felajánlott horgolt díszek felrakása új helyzetet teremt, első alkalommal kiderül, ez mi módon oldható meg a nagy magasságban. Külön figyelni kell majd, hogy a lebontás után ezeket a díszeket hol és mi módon tároljuk majd.

Temetői sírhely ügy

–         A Polgármesteri hivatal által kért beadvány elkészült, az anyag a testület előtt van, még az idei évben várható döntés.

Relikvia zászló elhelyezése

–         Zoltai Zsolt: utánjárása szerint ~ 150.000 Ft-ba kerülne egy profi módon történő elhelyezés, edzett üveg közé szorítva, felfüggesztési lehetőséggel, az üveg élek lekerekítésével. A testület jóváhagyta ezt a fajta megoldást. Az elhelyezés végleges helyéről a Közösségi Házban a korábbi megállapodás szerint helyszíni próbával dönt majd.

–         A zászló kiállításnak a költségeire egyházközségi gyűjtés lesz januárban. A gyűjtés előtt az egyházközségi címlistán meg kell mutatni a zászlóról készült fotókat, hogy az emberek tudják, mire kérjük az adományokat. Felelős: Heininger Ferenc

Közösségi ház zuhanyzó kialakítás

–         Változatlanul nagy az igény rá, már ősszel is több csoport csak a zuhanyzási lehetőség hiánya miatt nem kért szállást a közösségi házban.

–         Legkésőbb február végére elkészül a 4 db új zuhanyzó és a 2 db új kézmosó

–         A teljes csempeburkolatot adományként ingyen rendelkezésünkre bocsátotta Balog Gyula Nagymaroson élő üzletember.

–         A melegvíz ellátás ügyében még fussunk egy kört, hogy szóba jöhet elektromos átfolyó rendszerű vízmelegítő.

Templomtorony veszélyelhárítás

–         A vakolat a toronyról életveszélyesen hullik olykor. A testület jóváhagyta a beérkezett árajánlat alapján (~ 150.000 Ft) a kora tavasszal történő veszélyelhárítást. A munkára az összeg rendelkezésre áll.

MÁV felé statikai problémák miatt kárigény érvényesítés

–         Előrehaladott állapotban van az ügy, rövidesen létrejön egy személyes találkozó a MÁV illetékeseivel ez ügyben.

Molinó kihelyezés

–         Heinczinger Balázs: miután a molinók tartalmának egyeztetése a telje testülettel nagyon körülményes, hosszadalmas, ezért kéri a testület bizalmát, hogy a jövőben molinó váltáskor elegendő legyen István atyával egyeztetni, mi kerüljön rá.

–         Évente 4 molinót szeretne kirakni, más-más tartalommal. Kismarossal érdemes lenne közösen állni a költségeket, így a plakátok foroghatnának.

–         A kirakás kismarosi helyszíne: Balázs a Ciszterekkel egyeztet, hogy a rendelő korlátjára ki lehet e helyezni molinót.

Plébániai weboldal, levlista szolgáltatói problémák

–         Azzal mindenki egyetért, hogy a jelenlegi szolgáltatás színvonala többször elégtelen, ezenfelül – egy kipróbált másik szolgáltató ajánlatához hasonlítva – drága. Hosszas vita után a testület úgy döntött, hogy tesz még egy kísérletet a szolgáltatóval a kialakult helyzet rendezésére, a szolgáltatás minőségének javíttatására. Felelős: Heininger Ferenc

A fél év érdekesebb programjai

–         János napi boráldás: december 27. – esti szentmise

–         Egyházközségi disznóvágás: február 6. Ez még csak tervezet. Meg kell szondázni az Egyházközséget, van e érdemi érdeklődés. Felelős: Heininger Ferenc

–         Házasság hete: február 8-13. Szervező: Bakelit ffi közösség

–         Búcsú: szeptember 13.

Templomi hangosítás

–         Az új hangosítás várhatóan karácsonyra elkészül

Irgalmasság éve

–         István atya felkérte a Lelkes közösség két jelenlévő képviselőjét (Tisch, Heininger), hogy az irgalmasság évéhez kapcsolódó anyagot átnézve vigyék közösségük elé az ügyet: tudnak, szeretnének e valamilyen formában szervezőként az Irgalmasság éve programjai élére állni.

A következő testületi ülés időpontja: január 04. hétfő. 18:30-kor szentmisével kezdünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.