Képviselő-testületi ülés – 2015. szeptember 14.

Relikvia zászló elhelyezés

A zászló elhelyezési helyéről a testület álláspontja megoszlik: egy része a Szt. Imre teremben, más része a Nagyboldogasszony teremben helyezné el.

  1. Javaslat: gyártassuk le a vitrint, és annak mindkét helyen való próba elhelyezésével döntsük el, végül melyik helyre kerüljön.
  2. Javaslat: a vitrin legyen az oldalán is üveges, így kevésbé zavaró esztétikailag a térbe való 30 cm-es belógás. Az oldalüvegezés felárra ajánlatot kér: Heininger Ferenc.
  3. Javaslat: A zászló ne vitrinbe, hanem két üveglap közé kerüljön. A műszaki megoldás elvi lehetőségéről a múzeumi kontakttal beszél: Heininger Ferenc. A bekerülési összegről költségvetést hoz: Zoltai Zsolt

Berg Messe – mise a természetben fúvószenekarral, ünnepi együttléttel

–         István atya felvetését a testület jó kezdeményezésnek tartja

–         Lehetséges helyszínek: Kálvária, vagy a Fehérhegy tetején kialakított új, panorámás gyülekező terület

–         Szervező/felelős: senki nem vállalta. Egymást sikerült megnyugtatnunk azzal, hogy gondolkodjunk neveken. (Ezennel az ötlet elhalt!)

Plébánia udvar füvesítés

–         Heinczinger Balázs: a locsoló berendezés meg lett véve, elvileg alkalomszerűen használva is van.

Az ifjúsági találkozó utána a bontás/építkezés során fűtlenné vált terület füvesítve lesz (füvesítés, homokolás, hengerezés, locsolás). Felelős: Heinczinger Balázs.

Egyházi elismerő kitűntetés alapítása

–         Heininger Ferenc: a Szt. István napi városi elismerések (Pro Urbe, Nagymaros város díszpolgára, stb.) mintájára alapítsunk egy egyházközségi elismerő kitüntetést, az adott évben az Egyházközségben kimagasló teljesítményt nyújtó egyén/egyének elismerésére. (Ez lehet életműdíj, konkrét kimagasló éves teljesítmény, hosszabb időn keresztül az Egyházközségben végzett kiemelkedő munkavégzés, stb.)

–         A felvetést a testület támogatja.

–         A részleteket (az elismerés módja, időpontja, helyszíne, a felhívás/elismerés alapgondolatainak a megszövegezése) kidolgozza: Heininger Ferenc

Nagy adományozókért évenként mise elmondása

–         Maurer János: két nevet, komoly adományozót említve felveti, hogy évente – az Egyházközségben meghirdetve – mondassunk misét lelki üdvükért.

–         A felvetést a testület támogatja.

Szent Márton év

–         Az előkészítés dr. Rendessy Annamária révén halad.

–         Heinczinger Balázs: egyelőre amorf szervezés alatt áll egy városi/egyházközségi szinten megszervezett Szt. Márton napi borkóstolás a helyi borászok felajánlása révén.

Fontosabb őszi programok

–         Szeptember 19. –Nyitott templomok éjszakája

–         Szeptember 25. –Közösségvezetők összejövetele

–         Október 03. – Ifjúsági találkozó

–         Október 19-26. – Idősek hete

–         Október 16-18. – Egyháztanácsi lelkigyakorlat/munkahétvége – Kismaros, Ciszterci rendház. (Az Egyháztanács tagjainak megjelenése elvárás.)

Hangosítás

–         A templom profi hangosításának kivitelezése elakadt.

–         István atya tárgyalni fog profi szakemberrel, és bekér árajánlatot.

–         Tisch Dani segít az ügy gyakorlati továbbmozdításában.

Templom statikai megerősítés – kárigény benyújtása a MÁV felé.

–         A kárigény indoklásáról a statikai szakvélemény elkészült.

–         Egy kísérőlevelet kell írni, és a komplett anyagot beadni az illetékes helyre.

–         István atya felkéri Hadi Ferencet a kísérő levél megírására, és az anyag „jó” helyre történő beadására. Határidő: 2015. október 15.

Monsberger téri virágágyások újra telepítése

Monsberger téri virágágyások ügyében korábban két testületi döntés született:

  1. Testület döntés:

–         A virágágyásokat nem bontatjuk el, de a benne lévő cserjéket, fákat részben megritkíttatjuk. Az ágyásokba zömében évelőket (pl. levendula) telepíttetünk, de helyt kaphat néhány egyszerű, olcsó egynyári növény is (pl. árvácska). A kivágás, ritkítás mértékéről, a telepítés összetételéről, volumenéről az erre alakult team (Hadi Kinga, Hadi Péter, István atya) dönt, és erről valamint a telepítési költségekről a következő esedékes ülésen tájékoztatja a testületet. A tényleges munkálatok ősszel kezdődhetnének.

2.Testületi döntés:

–         Augusztusba templomi gyűjtés lesz a virágágyások megújítására. A befolyó összeg alapján kerül eldöntésre, végül mi lesz beültetve.

–         A virágok, növények kiválasztására, és a beültetés levezénylésére a testület felkéri Turcsik Kingát. A beültetés még ősszel megtörténik.

–         A mostani ágyásnövények ritkítása, kivágása, az ültetés, és az utógondozás ügyében elsősorban a hívek segítségére számítunk.

A tennivalók sorrendje:

1)   A Team (Turcsik Kinga, Hadi Péter, István atya) eldönti, és értelmezhetően leírja, lerajzolja, hogy mit kell kivágni, mit kell megritkítani, kiásni, előre felásni, és az információt átadja Heininger Ferencnek.

2)   Heininger Ferenc lép az előkészítés ügyében (Szincsák Ferenc, Ruff János, Heinczinger Laci  triónak átad a tennivalókról minden információt, és mozgatja a munkavégzést, amíg minden el nem készül.)

3)   Közben lezajlik a templomi gyűjtés, és István atya rendelkezésre bocsátja Turcsik Kingának az összeget, hogy abban az összegkeretben T. Kinga bevásárolhasson. (Az elszállítás értelemszerűen már nem az ő dolga.)

4)   A beültetésre előzetes templomi hirdetés alapján még az ősszel össze kell toborozni egy szombati napra egy 5-10 fős csapatot, akik a T. Kinga instrukciói alapján elvégzik a telepítést.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.