Szent Márton Plébánia Nagymaros

Szent Rókus Karitász

Háborús segítségnyújtás

1. PÉNZESZKÖZÖKKEL A HÁBORÚS TERÜLETEN LÉVŐKÉRT

Élelmiszert és egyét árukat Ukrajnába az ottani törvények szerint bejuttatni csak a nagy segélyszervezeteknek van — nemzetközi szerződésekkel szavatolt — lehetősége. Aki az ott lévő embereket akarja támogatni, pénzbeni támogatást adjon. Helyi karitászunknak mind az országos Karitász Központ, mind a kárpátaljai helyi karitászok felé van továbbítási lehetősége.

Adományát átutalással a Római Katolikus Plébánia Karitász csoport 10700323-74132191-51200002 bankszámlaszámra várjuk.

A közleményben fel kell tüntetni: „Háborús segély”

Készpénz adományt a felső iskolában Zoller Csabánénak, a Magyar utcai óvodában Siklósiné Burgermeister Juditnak, az orvosi rendelőkben, valamint a plébánia irodáján Kanyó Ágnesnek lehet átadni.

2. Élelmiszer és egyéb tárgyi adományok

Élelmiszerrel és tárgyi adományokkal a Magyarországra érkezett menekülteket tudja segíteni. Ez leadható a Karitász KUCKÓ-ban (Dózsa György út 2), Antal Mártánál (Rákóczi utca 19.), a Magyar utca óvodában 8 és 16 óra között, Juli zöldségesnél (Magyar utca), és a Manyi boltban a Fő téren.

3. Menekültek befogadása

Konkrét igény még nem érkezett, de a gyorsan változó helyzetben ez bármikor szükséges lehet. Egyelőre csak felmérjük, hogy kik tudnának szállást biztosítani. Tisztában vagyunk vele, hogy a menekültek befogadása nagyon összetett feladat. Ezért közösségünk készen áll, hogy mindenben segítségére legyen a szállásadóknak (pl. élelmezés, ügyintézés, szolgáltatásokhoz való hozzáférés, krízis lelkigondozás).

Akik készek menekülteket befogadni, keressenek meg bennünket, hogy a konkrétumokat (hány fő, hol, mennyi időre, stb.) megbeszélhessük.

+36 (30) 9257-438 (Dr. Rendessy Annamária)

+36 (20) 450-2070 (Siklósiné Burgermeister Judit)

Tolmácsok jelentkezését is várjuk, mert már zömében idegen ajkúak várnak segítségre. Kérjük, jelentkezzenek, akik az Ukrajnában használatos nyelveken beszélnek, de hasznos segítséget adhatnak azok is, akik nyugatni nyelveken tolmácsolást vállalnak.