E Plébánia E Bemutatkozás

Bemutatkozás

Római katolikus közösség vagyunk. Életünket szeretnénk az Evangélium szellemében alakítani. Szívesen megosztjuk másokkal mindazt az örömet, fényt és reményt, amit hitünkből kaptunk és nap, mint nap kapunk. Szeretnénk befogadó közösség lenni, amelyik minden kereső ember előtt nyitva áll. Örülünk annak, hogy plébániai közösségünkben minden korosztály megtalálható és otthon érzi magát.

Az Egyház nem egy épület, hanem egy „élő kövekből” épült Lelki templom, közösség. Mindannyian részesei lehetünk, hogy szebb legyen. Rajtunk múlik, milyen lesz a 3. évezred egyháza. Szeretettel várjuk az érdeklődőket. Kérjük, kapcsolódjon be programjainkba.

DR. CSÁKI TIBOR PLÉBÁNOS ATYA 

Dr. Csáki Tibor plébános
Dr. Csáki Tibor plébános

Szeretettel köszöntöm a kedves Testvéreket! Az elmúlt években már szolgáltam a Dunakanyarban, de azért szeretnék bemutatkozni.

1956-ban születtem Kiskunfélegyházán, Szegeden érettségiztem, Nyíregyházán gépész üzemmérnöki diplomát szereztem, majd két évig dolgoztam. A katonaság után teológiát tanultam Budapesten, 1986-ban szenteltek pappá. 1987-ben vallásszociológiából doktorátust szereztem. Pesterzsébeten, Dabas-Sárin és Vácon voltam káplán. 1991-1992-ig a váci Szent József Kollégium igazgatója majd 1993-1996-ig a váci Karolina Katolikus Általános Iskola igazgatója voltam. 1996-tól Verőcén majd 2001-2014-ig Monoron voltam plébános. Tanítottam a Váci levelező teológián, a Sapientia hittudományi főiskolán. 2014-2020-ig a Váci Fehérek templomában szolgáltam. Ezzel párhuzamosan a Püspök úr rám bízta a katolikus iskolák felügyeletét. 

2020 nyarán Nagymarosra és Zebegénybe kaptam plébánosi kinevezést.