E Közösségeink E Gyermek- és ifjúsági közösségek

Gyermek- és ifjúsági közösségek

Puffin ifi hittanos csoport

Kapcsolattartó

Edöcsény Ákos, Tel: 30/ 647 7330, Email: moc.liamgnull@soka.ynescode 

Puffin, azaz Páratlan, Utánozhatatlan, Fantasztikus, Fergeteges, Ifihittan Nagymaroson. 2013-ban alakult közösségünk, mely kettő hittanos csoportból és a hozzájuk csatlakozó fiatalokból állt össze. Közösségünket 18-22 éves gimnazista és egyetemista fiatalok alkotják.

Kezdetben Dániel Gabi fogott össze bennünket még ovis korunkban, majd Edöcsény Zita és Gáspár István atya kovácsolt össze egy közösséggé. Az utóbbi években viszont a saját lábunkra álltunk, magunknak szervezzük alkalmainkat és programjainkat. 

Évközben szombat esténként tartjuk összejöveteleinket a plébánián vagy a Szent Márton Közösségi Házban, illetve alkalmasint egymást látjuk vendégül otthonainkban. Az alkalmakra felváltva készülnek közösségünk tagjai, minden héten készül valaki témával, beszélgetéssel, valaki más imával, illetve szintén más kis harapnivalóval és játékkal. Közösségünk lelki vezetője és pártfogója Csáki Tibor atya, aki minden második héten csatlakozik hozzánk, ekkor általában ő készül számunkra egy rövid tanulságos történettel, beszélgetéssel és imával.

Közösségünkben egyaránt helye van a kötetlen, vidám beszélgetéseknek, de emellett a komoly témákról való vitatkozásoknak és mély megosztásoknak is. Összejöveteleink vidám légkörben zajlanak, sokat tudunk nevetni egymáson, illetve nagyon szeretjük a társasjátékokat, szinte minden alkalommal elő kerül franciakártya, Solo vagy éppen a PUFF! közösségünk saját kártyajátéka. Kedvelt időtöltésünk közé tartozik továbbá a filmnézés sőt még a táncolás is.

Rendszeres évközi alkalmainkon kívül szeretünk extra programokat szervezni magunknak, illetve nyáron is mindig együtt töltünk pár napot. Kalandvágyunkat mi sem mutatja jobban, mint hogy közösen bejártuk már Magyarország több szép helyét Pannonhalmától egészen a Kékestetőig. Túráinknak a földrajzi határok sem szabnak korlátot, többször jártunk már a Felvidék nevezetes helyein, egyik expedíciónk során egészen 2600 méteres magasságig emelkedtünk. Az utóbbi években már síléccel is jártunk az Alacsony-Tátrában és az Alpokban is.

Az egyházközség életében is igyekszünk tevékenyen kivenni a részünket. Lelkes tagjaink hétről hétre hittanos foglalkozást tartanak az általános iskolás korosztálynak, illetve minden nyáron részt veszünk a kisebbeknek szóló hittantábor lebonyolításában. Gyerekvigyázóként segítjük a családtáborok menetét, továbbá évről évre részt veszünk a Nagymarosi Ifjúsági Találkozó megvalósításában. Az utóbbi években közösségünk tagjai szervezték és valósították meg a gyerekekkel közösen a plébánia számára igen fontos projektet, a pásztorjátékot. Ez a 2020-as évben sem volt másképp, ahol a pandémia sem volt képes megtörni csapatunk lelkesedését és kreativitását. Az új helyzetre válaszul új ötlettel rukkolt elő Luca és Kóka, ennek nyomán született meg Mézga Aladár különös karácsonya, melyet szeretettel ajánlunk megtekinteni a Nagymarosi Plébánia Youtube csatornáján.

C:\Users\user\Downloads\IMG_0475.jpg

Bérmás közösség

Közösségvezető

Csáki Tibor és Edöcsény Zita

2020 október elején indultak Tibor atya és Zita vezetésével a bérmálkozásra készülő fiatalok alkalmai szombat esténként a plébánián.

Kölcsönös bemutatkozással hangolódtunk össze, majd beálltunk Jézus tanítványai sorába, mert ezen az úton szeretnénk együtt, közösségben, elkötelezett keresztényként járni. Közösségi alkalmainkon Jézus felé indulunk, emellett jobban megismerjük magunkat – ami nagyon fontos számunkra, és így tudunk egymás felé is közeledni. Összejöveteleinket imával és áldással fejezzük be, ám a közös játék még folytatódik.

Közösségé válásunk útjának fontos lépései a kirándulások, lelki napok, a közös keresztút és a nyári táborok. Ebben kísérnek és vezetnek bennünket Tibor atya és Zita.   

C:\Users\user\Downloads\IMG_0447.jpg

Kisifi Hittanos Közösség

Kapcsolattartó

Hadi Rita, e-mail: moc.liamgnull@atir.idah

2020 őszén indult újra a Kisifi Közösség.

Hittanos közösségként Jézus van a központban az alkalmakon, Őt szeretnénk jobban megismerni, megszeretni és beengedni az életünkbe. A tanév témái is Rá épülnek, illetve a liturgikus év ünnepeinek is fontos helye van a találkozáskor.

Természetesen mindezt fiatalos, oldott hangulatban, hiszen az imádságok, megosztás mellett a közösségben helye van a kötetlen játéknak, nevetésnek, örömnek, beszélgetéseknek, olykor finomságoknak is, amivel meglepjük egymást.

A részletekről beszéljenek helyettünk a képek! 🙂