E Közösségeink E Családos közösségeink

Családos közösségeink

„Ős” közösség 

Kapcsolattartó

Maurer János Tel.: 20/933-1819 Email: uh.letivninull@sonaj.reruam 

Az „Ős közösség” a nevét onnan kapta/vette, hogy Ifjúsági Hittanos létünk óta – 1968 – mustármagként folyamatosan együtt maradtunk és igyekeztünk nemcsak megmaradni, hanem növekedni és gyümölcsöket is hozni. Kéthetente találkozunk (adventben és nagyböjtben hetente). A közösséget összetartó erő egyértelműen és egyre biztosabban a mindegyikünk által megélt Krisztus jelenlét. 

Céljaink 

  • egymás segítése, támogatása, elsősorban lelkileg (közös és egymásért mondott imák) de fizikailag, és anyagilag is. 
  • az Istenben való gyökerezés, növekedés és „gyümölcsözés” egyéni és közösségi elérése 
  • Isten Országának aktív építése az egyházközségben 

Céljaink elérésének eszközei, módja

  • Egyéni és közösségben mondott imák 
  • Megosztás: örömeink, fájdalmaink, Isten élményeink 
  • Legutóbbi kezdeményezésünk: a „szentté válás” útjainak közös keresése

Kunyhó közösség

Kapcsolattartó

Drobilich János: Tel: 20/46-828-46  Email: moc.liamgnull@57tevsoram

2000-ben alakultunk, jelenleg 6 házaspár alkotja közösségünket.

Kéthetente találkozunk, mindig más-más család otthonában. A közösség alapját a közös imádság adja meg. Imák után agapé közben beszélgetünk lelki kérdésekről, gyermekeink neveléséről, sokszor az egyházközség életéről, feladatainkról… Tudunk jó nagyokat vitatkozni, durcizni, azután kibékülni ☺ 

Nagy örömünkre, több házas-közösség létrejöttében segítettünk már, most is szívesen segítünk mindenkinek, aki szeretne bekapcsolódni az egyház közösségi életébe. 

Szívesen segítünk a házasságra komolyan készülő jegyeseknek, mi is sok ajándékot kaptunk, szeretnénk ezeket tovább osztani. Keressetek minket!

Forrás házasközösség 

Kapcsolattartó

Trieb Mariann Tel.: 30/5044-691 Email: moc.liamgnull@nnairambeirt 

A Forrás közösség 2005-ben alakult, 4 család alkotja. Összejöveteleinken hitünk elmélyítése és a minket foglalkoztató hitéleti kérdések mellett aktuális témák megvitatása a cél. Ezek a havonkénti találkozások gyermekmentesek, de az év során több alkalommal szervezünk családi programokat is: adventi gyertyagyújtás, nagyböjti keresztút, kirándulások.

„CSALI” házasközösség

Kapcsolattartó

Heinczinger Balázs Tel.: 20/919-1005 Email: uh.regnizcniehnull@szalab

Házas közösségünk meghívással jött létre 2017 őszén, a nyári családtábort követően, mely egyik házaspár tagunk megfogalmazott hiányérzetéből született. Hiányérzet a közösségre, a közös Istenkeresésre, de mindezt a világi lehetőségek széles keretein belül. Erre kaptunk meghívást, de valójában időközben felismertük, hogy Isten hívott meg minket! 

A közös együttlétekben mindig megtapasztaljuk Őt. Nem feltétlen az áhítat közben találunk rá, de annál gyakrabban a közös jó kedélyben. Az együttlétek nemcsak imával telnek, hanem közös vacsorával és kötetlen beszélgetéssel egyaránt.

Az Isten felé vezető úton mindenki máshol tart, de ez nem okoz nehézséget, hiszen mindenki nyitott szívvel érkezik a találkozókra.

Nyaranta együtt utazunk egy 3-5 napot felölelő családos vakációra, ami még inkább növeli az egységet és az összetartozás érzését. Hálásak vagyunk a Mindenhatónak, hogy meghívott minket ebbe a család- és házas közösségbe.

Vándor házasközösség 

Kapcsolattartó

Közösségünk 2012 márciusában alakult. Általában háromhetente találkozunk, találkozásaink középpontjában az imádság áll. Megalakulásunk előzménye, hogy a közösség házaspárjai külön-külön meghívást kaptak más közösségek aktív tagjaitól, majd a Kunyhó közösség tartott egy nyílt napot, amelyen alkalmunk volt megismerkedni egy közösségi alkalom menetével. Elmondták, milyen gyakorlat vált be az ő közösségükben, illetve hogy az imádságot tartják a közösségük fő összetartó erejének, mivel a tagok nagyon különböző emberek. Megalakulásunk után mi is hasonló gyakorlatot kezdtünk követni, szintén az imádságot állítva a középpontba, ám gyorsan kiderült, hogy tagjainkat számtalan szál köti össze, amelyek közül talán a legmeghatározóbb a természetjárás szeretete. Ez lett végül közösségünk névadásának is az alapja. Emellett a Vándor közösség név kifejezi azt is, hogy a megtérés szinte élethosszig tartó folyamat, egyfajta vándorút, amelyen mindannyian részt veszünk. Gyermekeink növekedésével az utóbbi években közös programjaink közé újra bekerült egy-egy közös kirándulás, hegymászás, kempingezés, ami bár nehezen összeszervezhető ennyi embernél, de annál nagyobb közös élményt jelent mindannyiunk számára.