E Szolgálatok E Ministránsok

Ministránsok

Ministráns közösségünk a szentmiséken való szolgálatot látja el. A főként fiúkból álló „hierarchikus” csapat Jézus szolgálatát szeretné megvalósítani az oltárnál és hétköznapi feladataiban is. Ezért arra törekszünk, hogy minden tevékenységünkben találkozzunk Vele, válaszoljunk az Ő hívására. 

Ezért ministráns foglalkozásaink célja, hogy a ministránsfeladatok ellátásában mindnyájan fejlődjünk, és Jézus szeretetében, összetartó, plébániai közösséggé alakuljunk. Ezt a közösséget éljük át minden év októberében a ministráns csocsó bajnokság, illetve a nyár eleji ministráns tábor alkalmával is.

Nagy öröm számunkra a közösségépítés tekintetében, hogy idősebb ministránsaink, a ceremonarok foglalkoznak a legfiatalabb és fiatal ministránsainkkal segítve őket a ministráns életben való előrehaladásban, az évenkénti ministráns avatásra és fogadalom megújítására való felkészülésben. A közösség tagjai minden év Krisztus Király ünnepén alábbi ministráns fokozatokra kaphatnak megbízást a plébános atyától: „újonc”, gyertyavivő, turifer (füstölős), keresztvivő, ceremonar.

Minden érdeklődő leendő ministránst szeretettel várunk nagycsoportos óvodás kortól, aki vállalja, hogy hetente a vasárnapi szentmisén túl egy hétköznapi oltárszolgálatot is vállal. Jelentkezni lehet: Gável Péternél vagy Bálint Andrásnál.