E Szolgálatok E Ének- és zenekarok

Ének- és zenekarok

Templomi Leánykórus 

Kapcsolattartók
  • Zoltainé Szabó Ildikó Email: moc.liamgnull@idli.obazsiatloz
  • Trieb Mariann Email: moc.liamgnull@nnairambeirt 

Templomi lánykórusunk 2016 őszén alakult azzal a céllal, hogy míg a fiúk ministrálnak a szentmisén – a lányoknak is legyen valami összetartó erejű lehetősége, feladata a szentmiséken. A kórus szakmai vezetését Zoltainé Szabó Ildikó, kántorunk biztosítja. Templomunkban a vasárnap délelőtti orgonás szentmiséken, ünnepkörök kapcsán – adventi gyertyagyújtás, nagyheti lamentáció – éneklünk, a nyitott templomok éjszakáján, valamint Szobon a Kodály-évfordulós fesztiválon szerepeltünk.  Repertoárunkban szerepelnek az egyházi énekek – Éneklő egyház -, templomi ünnepekhez kapcsolódó 1-2 szólamú énekek, valamint népdal-feldolgozások. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjére az összevont kórusba készülünk. Próbáinkat vasárnaponkét 9.00-9.30-ig tartjuk a közösségi házban. Kórusunknak 10-15 tagja van, 10-18 évesek. Szeretettel várjuk kórusunkba az énekelni szerető lányokat!

C:\Users\user\Downloads\IMG_20201222_160300.jpg
C:\Users\user\Documents\Magán\Kórustábor 2019\IMG_9646.JPG

Felnőtt Énekkar

Kapcsolattartó

Zoltainé Szabó Ildikó Email: moc.liamgnull@idli.obazsiatloz 

A felnőtt énekkar 1996-ban alakult, Amadeus néven, akkor még fiatalokból állt, azóta felnőttek a fiatalok, és új tagok is csatlakoztak. Egyházi ünnepekhez kapcsolódóan alkalmanként éneklünk. Adventi gyertyagyújtásokon, karácsonykor, nagyheti eseményeken – virágvasárnap, nagycsütörtök, nagypéntek, nagyszombat, lamentációk. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjére az összevont kórusba készülünk. Szeretettel várjuk a fiatal és felnőtt tagokat énekkarunkba! Próbáinkat nem rendszeresen, hanem az ünnepeket megelőző időszakban tartjuk megbeszélés alapján. 

Laudate zenekar

Kapcsolattartó

Hadi Rita (moc.liamgnull@atir.idah) 20/365-81-51

„Dicsérjétek!” – Laudate! 
Istent akarjuk dicsőíteni, áldani, közvetíteni!
Úgy, hogy közben mi is növekedjünk hitben! 
Úgy, hogy segítsünk másokat is a személyes találkozásra Istennel. 
Úgy, hogy életkortól függetlenül mindeniknek szóljunk! 
Úgy, hogy igazi öröm-zenélés legyen a szolgálat!

A Laudate Zenekar 2005 óta szolgál Nagymaroson havonta kétszer, háromszor a ½ 10-es gitáros szentmisén, és minden hónap első vasárnapján a dicsőítő szentségimádáson. Továbbra is az a legfontosabb számunkra, hogy Istent szeretnénk dicsőíteni, áldani zenénkkel, énekünkkel és másokat is közelebb szeretnénk segíteni ezáltal Jézushoz. Magunk is érezzük, és a visszajelzések is erre utalnak, hogy mennyire fontos ez az Istentől kapott küldetés.

A Laudate Zenekar életében több generáció együttműködése van jelen.

A tagok közül mindenki hitét gyakorló, a Nagymarosi Római Katolikus Egyházközség tagja, az evangélium hirdetése mellett elkötelezett testvér. A szolgálatok során a zenekarból egyszerre a vasárnapi szentmiséken, szentségimádásokon, dicsőítéseken, illetve egyéb szolgálatok során 5-6 fő szolgál rendszeresen. Törekszünk arra, hogy ha lehetséges több szólamban énekeljünk és a számokat a gitár mellett színesítsük egyéb hangszerekkel (pl. cajon, fuvola, furulya, harmonika, csörgő, tíkfa…).

Vágyunk az volt, hogy Nagymaroson szolgálva minden nyitott szívű ember megtapasztalja a dicsőítésben rejlő erőt. De Istennek mindig hatalmasabb a terve… azt tapasztaljuk, hogy nemcsak Nagymaroson hív szolgálatra, hanem kihív a megszokott környezetből azért, hogy máshol, mások is megtapasztalják Jézus Örömhírét a zenei szolgálatunk által.
Így egy nyaraló családon keresztül eljutottunk Budapest 3. kerületében található Csillaghegyre, ahol 3 évvel ezelőtt egyáltalán nem volt gitáros mise és egyre kevesebb gyermek, fiatal és család járt már vasárnaponként misére. 2018 ősz óta a hónap 4. vasárnapján Csillaghegyen szolgálunk, ahol egyre több fiatallal, ill. családdal találkozunk.
Hasonló kihívás volt előző évben, hogy Zebegénybe is vigyük el havonta egyszer a zenén keresztül az Örömhírt. 

Az elmúlt 3 év során kaptunk meghívást a budapesti rendezésű 12 órás dicsőítésre a Bálnába, illetve a 72 órás dicsőítésre a Keresztény Szigetre, és nagy örömmel szolgáltunk a Szentlélek szemináriumon, a Nagymarosi Ifjúsági Találkozón, illetve a Sigil Kávézóban a templom felújításához kapcsolódó kiállítás megnyitókon is.
Két évvel ezelőtt megjelent az első Laudate CD lemez: Őáltala, Ővele és Őbenne címmel és még ebben az évben szeretnénk kedvenc szentségimádási dalainkból egy újabb CD-t készíteni, ami – mindenekelőtt – Isten dicsőségét hirdeti! Egyben reméljük, hogy segíti a hallgatót, imádkozót abban, hogy tegyen Isten felé egy lépést!

Zenekarunk tagjai

Hamvas József – ének, akusztikus gitár, harmonika;
Heinczinger László – ének, ütős hangszerek, hegedű;
Péntek Attila – ének, akusztikus gitár, furulya;
Farkas Ferenc – ének, basszusgitár;
Bálint Dorottya – fuvola;
Péntek Zoltán – ének, akusztikus gitár;
Bálint András – gitár, cajon;
Gável Klára – ének, akusztikus gitár
Gável Márton – cajon, dob;
Hadi Rita – ének, akusztikus gitár

Gitáros Kórus  

Kapcsolattartó

Deme Hajnalka Tel: 20/917-1528 Email: moc.liamgnull@aklanjah.rohcab 

2018-től kezdve működik kórusunk. Havi egy szentmisén – minden hónap 2. vasárnapján – vállalunk zenei szolgálatot. A kórus heti egyszer próbál a közösségi házban, péntekenként 15.30-16.30-ig. Kórusunk tagjai: Deme Hajnalka, Deme Tamás. Pötyi néni, Deme Bíborka, Deme Boglárka, Horváth-Arany Eszter, Heinczinger Dóra, Lénárt Tünde, Révész Jázmin, Zoller Emma, Tisch Veronika, Tisch Rozália, Tisch Janka, Turjányi Anna, Gável Márton (további bővülés várható). Célunk átadni, továbbadni a zene szeretetét, a templomi énekek segítségével a dicsőítésben rejlő erőt és a közösség fontosságát. Reméljük, idővel átveszik a stafétát és továbbviszik, továbbadják a tanultakat a következő generáció számára.