Vacsora fehérben

VACSORA FEHÉRBEN

Nagymaros, 2013. július 27.(szombat) 19 óra

Helyszín: Főtér

foter

Mert fontos, hogy a város apraja–nagyja együtt töltsön egy estét függetlenül vallási, politikai, akármilyen hovatartozásától.

Mert fontos, hogy ne csak az árvíznél, a gátakon alkossunk nagy közösséget, hanem egy más helyzetben is találkozzunk, ismerkedjünk, és jól érezzük magunkat.

Hogyan?

Gyere el! – lehetőség szerint fehér ruhában, hisz ez a részvétel egy fontos eleme, hozz magaddal asztalt, széket, abroszt, evőeszközt, egy szál gyertyát vagy kis csokor virágot az asztalra, és persze italt, harapnivalót.

Az ötlet

notre dame_3“Párizsi éveim alatt találkoztam egy érdekes szokással, melynek „Vacsora fehérben” volt az elnevezése. Abból állt, hogy egy előre meghirdetett nyári este összejöttek vacsorázni  az emberek, szerte az egész városból. Mindenki hozta a motyóját, ételt, italt, camping széket, asztalt, és illett fehér öltözetben megjelenni az eseményen. Amikor ott voltam, a Notre Dame előtti tér teljesen megtelt, hihetetlen élmény és látvány volt. Mit szólnátok valami hasonlóhoz? A találkozás volna a fontos. Az, hogy egy este a város együtt vacsorázik, barátkozik. Nem kell különösebb szervezés hozzá, hisz mindenki hoz mindent. Mit gondoltok?” – István atya

A tett

A Nagymarosi Egyházközség úgy döntött, megszervezi, életre hívja, hogy legyen: „Vacsora Fehérben – Nagymaroson”.

Mert fontos, hogy a város apraja–nagyja együtt töltsön egy estét függetlenül vallási, politikai, akármilyen hovatartozásától.

Mert fontos, hogy ne csak az árvíznél, a gátakon alkossunk nagy közösséget, hanem egy más helyzetben is találkozzunk, ismerkedjünk, és jól érezzük magunkat.

Mikor?: július 27-n, szombat este 19 órai kezdettel

Hol?: a Fő téri gesztenyefák alatt

Hogyan?: hozz magaddal asztalt, széket, abroszt, evőeszközt, egy szál gyertyát vagy kis csokor virágot az asztalra, és persze italt, harapnivalót.

A Te helyed az egészben?

Gyere el, és emeld jelenléteddel az esemény színvonalát. Nyitott szívvel, és szeretettel várunk – lehetőség szerint fehér ruhában, hisz ez a részvétel egy fontos feltétele.

István atya és a Nagymarosi Egyházközség

1 thought on “Vacsora fehérben

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.