E Képviselőtestület E Képviselő-testületi ülés jegyzőkönyv – 2015. február 23.

Képviselő-testületi ülés jegyzőkönyv – 2015. február 23.

Aktuális pályázatok – Maurer János

Plébánia udvar pályázat:

–         A Ferences Rendtartomány pályázott/nyert pénzt az Ifjúsági Találkozóhoz kapcsolódóan akadálymentesítésre, és a plébánia udvaron bizonyos átalakításokra.

–         A tervezett műszaki tartalom:

A templombejáró akadálymentesítése – oldalajtónál

Az udvari kisépület elbontása

A plébánia kaputól a füves részig a járda/burkolt felület kiszélesítése

–         István atya javaslata: próbáljuk meg ezzel a nyert pályázattal komplett együtt kezelni a korábbi elhatározásunkat a plébánia udvar felújításáról (kisház elbontás, pince feltöltés, bejárat szélesítése az udvar felé új térburkolattal + a plébánia udvari előterének komplett térburkolása)

–         Hadi Ferenc javaslat: „Az Ifjúsági Találkozóra” elmegy lobbizni püspök atyához támogatásért, hogy az egész tervezett felújítást/átalakítást egyszerre él tudjuk végezni.

–         Feladat: április végéig teljeskörű árajánlatot/költségbecslést összerakni az összes említett kivitelezésre, átalakításra. Felelős: Maurer János

Templom – statikai megerősítés pályázat:

–         A pályázat rendben le lett adva, és befogadásra került. Várunk az eredményhirdetésre, de pozitív döntés az előrejelzések alapján kevéssé valószínű.

Közösségi ház takarítás

–         Felmerült az igény, hogy legyen egy alaklomszerűen, felkérésre takarító  fizetett személy, aki bizonyos esetekben a havi nagytakarítások között rendet tesz, kitakarít a közösségi házban.

–         A feladatot Pötyi néni vállalta. A felkérés lehetséges indokainak, hatáskörének, módjának kidolgozását Heininger Ferenc vállalta a következő testületi ülésre.

Közösségi ház címer, névtábla

–         A Simon András féle Szt. Márton rajz többcélú felhasználásra történő megvásárlását a testület támogatja.

–         A rajz birtokában a közösségi ház homlokzatára elhelyezendő nagyméretű tábla/felirat áráról árajánlatot, és néhány különböző látványtervet kell kérni. Felelős: Heininger Ferenc

Közösségi ház – nagyterem hangosítás

–         Tisch Dani körbejárta a témát, 3 lehetőséget vázolt:

1)     Profi színvonalú hangosítás annak minden járulékos, professzionális elemével együtt ~ 1.3 mill. Ft.

2)     Egyszerű alsó középkategóriás hangosítás ~ 150.000 – 200.000 Ft

3)     Funkcionálisan még éppen megfelelő színvonalú hangosítás erősen lebutított műszaki tartalommal ~ 100.000 – 150.000 Ft

–         Testületi döntés: a jelenlegi, és a közeljövőben várható működés mellett nincs szükség komoly hangosításra. Próbaképpen – rövid/középtávon – beépítésre kerül az Egyházközség tulajdonában lévő régi templomi hangosító berendezés (erősítő, 2 hangfal, vezetékes mikrofon). Felelős: Zoltai Zsolt

Fenntartott temetői sírhely

–         Az Önkormányzat felé elment a kérelem a számunkra kedvezőtlen 1982-es határozat módosítására.

Szent Márton év

–         Hadi Péter és Heinczinger Balázs együtt dolgozva Rendessy Annamáriával a következő testületi ülésre konkrét anyagot hoznak.

Az Egyáztanács látásmódjának átadása a közösségvezetők felé

–         Erről a témáról előzetesen körkérdés kerül kiküldésre az Egyháztanács felé. Felelős: Heininger Ferenc

Mosberger téri nagyméretű kiemelt virágágyások ügye

–         Ami tény: így nem a legesztétikusabb, és zavaróan leszűkíti az oldalajtó felől a kijárási teret.

–         Lehetőségek:

1)     Az egészet elbontani, és letérkövezni. Nagyobb költségvetésű beavatkozás, és az Önkormányzat partnersége, hozzájárulása szükséges.

2)     Megmarad minden változatlan formában, de az ágyásokat beültetjük örökzölddel, levendulával, bármilyen esztétikus, gondozást nem igénylő örökzöld növényzettel.

3)     Megmarad minden változatlan formában, és az ágyásokat beültetjük tavasztől őszig színes egynyári virágokkal, növényekkel. Nagyon sokat dobna a téren, de a rendszeres évi kiadásokon felül a napi locsolás, gazolás megoldása jelentős erőket igényel, egyházközségen belül aligha megszervezhető. Lehetőség: az Önkormányzat besegít ebbe közmunkásokkal.

–         A három lehetőséget körbejárja, kertépítővel és az Önkormányzattal (elbontás, közmunkások) egyeztet: Hadi Péter. Határidő: 2015. április vége.

Egyházközségi fotós

–       István atya megkérdi az egyetlen felmerült érdemi jelöltet, Kovács Gábort, vállalja e?

Az Egyháztanács őszi lelkigyakorlata/munkahétvégéje

–         Többségi szavazással a 2.5 napos együttlét mellett döntött a testület.

–         Időpont: október 16-18, péntek estétől vasárnap délig

–         Helyszín: Kismaros, Ciszterci monostor