E Hirdetések E Hirdetéseink 2018. március 18.

Hirdetéseink 2018. március 18.

 

  • Holnap Szt. József ünnepe lesz. Az esti szentmise után a szószék és főoltár restaurálási kutatási eredményeiről hallhatunk beszámolót a templomban.
  • Nagyböjti két estés lelkigyakorlatunk március 22 –én csütörtökön és 23 –án, pénteken az esti szentmise keretében lesz. Jó alkalom a húsvéti szentgyónásunk elvégzésére is. A lelkigyakorlatot Radnics Zoltán piarista atya tartja. A betegek kenetét 22 –én, csütörtökön a szentmise keretében szolgáltatjuk ki. Aki szeretné felvenni ezt a szentséget, kérjük, hogy a szentgyónását végezze el előtte.
  • Jövő szombaton, március 25 –én lesz templomunk nagytakarítása, illetve a rossz idő miatt elmaradt   Kálvária húsvéti nagytakarítása. Minden segítőkézre szükségünk lesz!
  • Jövő vasárnap virágvasárnap. Reggel 8 órakor és 9, 30 –kor nem lesz szentmise. Aki teheti, kérjük a 9 órai ünnepei barkaszentelési szentmisén vegyen részt. Este csendes szentmise lesz.
  • Katekumen csoport indul. Aki szeretne megkeresztelkedni, elsőáldozni, bérmálkozni felnőtt korában, kérjük hogy István atyánál jelentkezzen

–  Kérjük, az idén beadandó Személyi Jövedelemadó bevallásoknál figyeljünk az adó 1%-ának felajánlására, ugyanis az egyházak esetében a mostani felajánlásokat veszik figyelembe a következő években is az adózó újabb rendelkezéséig. Az elektronikusan beadott bevallás esetében, az adóbevallás tervezetének elfogadása önmagában még nem jelenti az 1 % nyilatkozat megtételét. Továbbá kérjük, hogy mindazok, akiknek bármely ok miatt (pl. családi adókedvezmény) jelenleg nincs fizetendő adójuk, szintén rendelkezzenek az egyház számára az 1 %-ról. Ez azért fontos, mert a támogatások szétosztásakor a nyilatkozatot tevők létszámát és nem befizetett adójukat veszik figyelembe.

–  Templomunk szekkóinak felújítására még egy alkalommal, húsvétvasárnap kérjük a testvérek adományait.

–  A Sigil galériában kiállított, művészeti alkotások, 325 000 Ft –al támogatták templomunk restaurálását. Nagyon köszönjük a felajánlást tevő művészeknek, a támogatóknak és a Sigil galériának is a segítségét.