E Képviselőtestület E Képviselőtestületi jegyzőkönyv 2013. november 28.

Képviselőtestületi jegyzőkönyv 2013. november 28.

Az ülés időpontja: 2013. november 28.

Zoltai Zsolt beszámolója a medjugorjei zarándoklatról

– 4 napot töltött kinn, hihetetlen lelki élményt és töltekezést jelentett számára javaslata/felvetése a testület felé: egy jóelőre meghatározott időpontban menjünk ki együtt, testületileg István atyával

Maurer János beszámoló – plébániai munkálatok

– A gépészeti kivitelezés 95%-ban kész. A födémszigetelés elkezdődött, december végére kész lesz.A napközi II. számú pályázatát János összeállította, ezt be is fogadta az illetékes pályázati szerv. A korábban elnyert összeg jövő évi elköltésének műszaki tartalmára még decemberben jöjjön össze az erről határozni hivatott team (István atya, Zoltai,Maurer, Heininger). A bejárást szervezi: Heininger F.

Zoller-Riener alapítvány

– Ismét eljött a „pályáztatás” ideje. A templomban legyen hirdetve. Többek észrevétele: Az egészet kicsit fel kellene frissíteni, új tartalommal megtölteni, pénzt mögé tenni.

Karácsonyfa a szentélybe

– Még nincs konkrét felajánlás, hirdetni kell, terjeszteni, hogy szükség lenne néhány fára. A kivágást, szállítást Zoltai Zs. levezényli.

– Karácsonyfa állítás: december 20. – péntek 17:00. A testületből négyen-öten jelentkeztek, hogy segédkeznek. A faállítást Zoltai Zs. levezényli.

Az utánunk jövő generáció(k) bevonása

– Rendszeresen visszatérő felvetés, hogy nincs a testületi, és az egyházközségi munkavégzéshez utánpótlás. Be kellene vonni a 20-30-40 éves generációt, hogy jobban aktivizálja magát. Javaslat: a következő testületi ülésen legyen ez a téma napirendi pont, és a kesergés helyett építsünk fel a fiatalok bevonására koncepciót.

Testületi hétvége Bánkon

– Időpontja: január 24-25. – péntek este, szombat egész nap. Aki csak teheti, már jöjjön el péntek este, a ráhangolódás végett.

Közösségi ház

– A homlokzat végleges színének kiválasztására Philipp Frigyes mailben kiküld 4-5 variációt, ezek alapján a Testület egyszerű „közfelkiáltással” dönt a homlokzat színéről: a legtöbb szavazatot kapott szín lesz a befutó.

Következő testületi ülés időpontja: 2014. január 24-25. – Bánk