E Pályázati hírek E Uniós támogatással energetikai korszerűsítés Nagymaroson

Uniós támogatással energetikai korszerűsítés Nagymaroson

szechenyi-terv8 millió Ft-os támogatást nyert a KEOP 5.5.0/B/12 „Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva” elnevezésű pályázaton a Római Katolikus Plébánia. A beruházás 13,5 millió forint értékű, ennek az 60%-át nyerte meg a plébánia a pályázaton.
A Nagymaros központjában található Római Katolikus Plébánia épületgépészetileg és épületszerkezetileg nagyon elavult és hőtechnikailag korszerűtlen volt. A támogatott projekt célja, hogy a vezetőség az egyre növekvő energia költségeit mérsékelje, intézményét épületgépészetileg, mind pedig épületszerkezetileg korszerűsítse. A pályázat keretében a jelenlegi hagyományos gázkazán cseréje valósult meg kondenzációs fali gázkazánra. A jelenlegi villanybojlerek egy központi HMV előállító rendszerre lettek kiváltva amire a déli tetőfelületen elhelyezésre kerülő 2 db sík napkollektor segít rá. Külső ablakok cseréje külső fa tokozású hőszigetelt üvegezésű ablakokra valamint külső falszerkezet és padlásfödém hőszigetelése valósult meg.
Az épület energetikai minőség szerinti besorolása „F” (átlagos) szintről a beruházás után „B” (követelménynél jobb) szintre módosult. megujulNapjainkban nehéz piaci környezetében a beruházásnak komoly munkaerő megtartási jelentősége van. Mindemellett csökkenti az ország üvegház-hatású gázkibocsátását, és az energiahordozó behozatal való függőséget.

 

[nggallery id=37]